Meer loopplezier èn minder belasting!

Bewust Hardlopen is een moderne benadering van hardlopen, die meer ontspannen is en minder belastend. Per persoon wordt er gekeken wat de mogelijkheden en beperkingen zijn om tot een optimaal looppatroon te komen. Mensen verschillen immers in lichaamsbouw, aanleg, ontwikkeling en karakter.

Er wordt geoefend met houding, beweging, ademhaling en ontspanning. Een goede houding is overigens niet alleen bij het hardlopen, maar ook in het dagelijks leven van belang om het lichaam op de juiste manier te belasten. De techniek en beleving staan bij Bewust Hardlopen voorop en de afstand en snelheid zijn van secundair belang. Dit betekent overigens niet dat je hiermee niet snel kunt lopen. Doordat er minder spierschade en blessures ontstaan en het herstel sneller is, kan er optimaler worden getraind. Ook wordt er energiezuiniger gelopen, waardoor dit langer kan worden volgehouden. Kortom, met Bewust Hardlopen belast je minder en geniet je meer!

Bewust Hardlopen: groeps-, bedrijfs en persoonlijke training

Naast groeps- en bedrijfstrainingen verzorg ik ook individuele trainingen. Dit past bijvoorbeeld als je liever niet in een groep traint, je minder belastbaar bent of om een andere reden graag 1 op 1 wilt oefenen.

Ook past deze cursus goed bij organisaties die aandacht hebben voor duurzame inzetbaarheid. Medewerkers die lekker in hun vel zitten en goed hun werk kunnen (blijven) uitvoeren. Hiervoor lever ik maatwerk. De inhoud, specifiek doel van de cursus en de data bepalen we in overleg.